Basgitaarles in Wateringse Veld

START JOUW BASGITAAR AVONTUUR

Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg basgitaarles in Wateringse Veld van een van onze docenten.

Volg nu een gratis proefles voor basgitaar!

Basgitaar

BASGITAARLES

Basgitaar spelen is cool!

De basgitaar heeft een belangrijke rol binnen de muziek. Als onderdeel van de ritmesectie zorgt het voor de lekkere groove.

Onze gediplomeerde docent kent de baslijnen van ieder genre. Je leert meespelen met je favoriete liedjes door een mix van theorie en technieken. Dus hang die basgitaar om je nek, zet je zonnebril op en speel de laagste tonen alsof het je totaal geen moeite kost.


De lessen van Muziekschool Kunstinn zijn zowel voor beginners als gevorderden, van jong tot oud, in vrijwel ieder genre.


Gratis Proefles!

WAAROM EEN PROEFLES?

Als je graag een instrument wilt leren spelen dan is het verstandig om muziekles te volgen. Je kunt bij ons een gratis proefles volgen om te ervaren hoe het is om muziekles te nemen. Je maakt een afspraak voor de proefles en daarmee zet je de eerste stap. Het is de start van een muzikaal avontuur waarbij je alles uit je instrument of je stem wilt halen. Volg nu een gratis proefles!

WIE ZIJN ONZE DOCENTEN?

Wij hebben gediplomeerde docenten die breed zijn opgeleid. Of je nu houdt van R&B, Rock, of Klassiek er is altijd een geschikte docent die past bij jouw wensen. Wij hebben een unieke manier van lesgeven omdat wij de lesmethode aanpassen aan de wensen van de cursist. Je leert de beste technieken zodat jij jouw favoriete liedjes

kunt spelen. Klik hier voor de docentenpagina

WAAR GEVEN WIJ BASGITAARLES? 

De basgitaarles vindt plaats in buurtcentrum Wateringse Veld. Het adres is Panamaplein 34, 2548 HJ in Den Haag.

5 TIPS VOOR BASGITARISTEN


1. Vind je eigen manier van spelen

Veel basgitaristen vinden het een zonde om te spelen met een plectrum. Aan de andere kant zijn er heel veel bekende bassisten die een plectrum hebben gebruikt of gebruiken. Het ligt er ook aan in welk genre je speelt. Een harde klank is meer geschikt voor genres zoals rock en metal. Een zachte, ronde klank is meer geschikt voor jazz en popmuziek.


2. Werk aan je techniek

Of je nu pop, jazz of hiphop speelt, het is goed om aan je techniek te blijven werken. Een goede manier om aan je techniek te werken is om heel technische stukken te spelen. Denk hierbij aan klassieke stukken, maar ook progressieve metal is een flinke uitdaging. Als je een goede techniek hebt dan zal je merken dat je in je eigen genre ook beter kunt spelen.


3. Experimenteer

Als je beter wilt leren bassen is het goed om te experimenteren. Kijk eens of je met veel verschillende muzikanten samen kunt spelen. Ook als het bijvoorbeeld niet jouw genre is kun je toch kijken of je er iets van kunt leren. Experimenteer met het instrument zelf. Onderzoek welke klanken je kunt maken en ontdek welke klank het beste bij jou past.


4. Improviseer

Net als werken aan je techniek is improviseren ook erg belangrijk. Pak je instrument en probeer eens iets te spelen, iets dat je nog nooit eerder hebt gespeeld. Misschien leen je een paar loopjes van iets dat je ooit hebt gehoord, of vaar je geheel je eigen koers. Het is voor iedereen goed om te improviseren, vooral om nieuwe connecties te leggen in je hersenen.


5. Onderzoek wat werkt voor jou

Normaal gesproken gebruik je twee vingers om te bassen, je middelvinger en je wijsvinger. Probeer nu ook eens om je andere vingers te gebruiken. Misschien werkt het voor jou om je ringvinger en pink ook te gebruiken. Bijvoorbeeld om de hoogste snaar mee te spelen.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren