Gitaarles in Wateringse Veld

GITAARLES IN WATERINGSE VELD

Kunstinn is een laagdrempelige muziekschool in Den Haag. Wij geven gitaarles aan kinderen in Wateringse Veld. Uw kind kan bij ons gitaar leren spelen aan de hand van een lesprogramma op maat waarbij zijn of haar voorkeuren centraal staan. De individuele gitaarlessen worden gegeven door onze docent Thijs Stoffelen.

Klik hier om een gratis proefles aan te vragen!

Gitaarles

GITAARLES

Gitaar leren spelen maakt je blij! De gitaar is een belangrijk instrument in heel veel genres. Het vervult daarom een centrale rol binnen de muziek. 

Onze gitaarleraar begeleidt je in het genre dat jij graag wilt spelen. Je leert het spelen van je favoriete liedjes door een combinatie van theorie en technieken. Je kunt bij ons akoestisch of elektrisch gitaarles volgen. Binnenkort speel jij voor je vrienden tijdens een kampvuur op het strand.

Drumles leerling

Als leerling van mij heb je de mogelijkheid om jouw favoriete nummers te leren spelen tijdens de les.

Thijs Stoffelen (gitaardocent)

GRATIS PROEFLES

Als uw kind gitaar wil leren spelen dan is goede gitaarles heel belangrijk. Wij bieden de mogelijkheid om eerst een gratis proefles bij ons te volgen. Tijdens deze proefles kan uw zoon of dochter kennismaken met gitaardocent Thijs en ervaren hoe het is om gitaarles te volgen. Een proefles is niet zoals een auditie, het is niet nodig om nerveus of gespannen te zijn. Mocht uw kind al iets kunnen laten horen dan is dat mogelijk, als dit nog niet het geval is dan is dat geen probleem. De proefles is het begin van een muzikaal avontuur en wij vinden het fantastisch om jonge mensen hierbij op weg te helpen. Klik hier om een gratis proefles aan te vragen!

LOCATIE EN LESDAGEN

De gitaarles in Wateringse Veld vindt plaats in Buurtcentrum Wateringse Veld. Het adres is Panamaplein 34, 2548 HJ in Den Haag. Wij geven gitaarlessen van maandag t/m vrijdag tussen 15.30 - 21.00 uur. Vraag naar de mogelijkheden voor een specifieke lesdag en lestijd.

7 TIPS VOOR BEGINNENDE GITARISTEN

1. Neem de tijd

Gitaar spelen kun je niet in een dag leren. Het is belangrijk om de basisvaardigheden in je eigen tempo te leren. Concentreer je op een doel tegelijk. Focus je bijvoorbeeld in eerste instantie op de techniek en niet op de klank. Op die manier raak je niet gefrustreerd en de juiste techniek zal je later goed van pas komen.


2. Oefen iedere dag

Met een half uur tot een uur oefenen per dag maak je een goed begin. Als je meer tijd hebt, bijvoorbeeld in het weekend, kun je misschien meer dan een uur oefenen. Als dat niet lukt is dat ook geen probleem. Het is beter om iedere dag een kwartier te oefenen dan een keer in de week een uur.


3. Leer de theorie

Muziektheorie is heel belangrijk voor ieder muziekinstrument dat je wilt leren spelen. Als je kennis hebt van noten, melodie├źn en harmonie├źn zal je ook sneller gitaar leren spelen. Hoe muziek werkt voor de gitaar is ingewikkelder dan bijvoorbeeld de piano. Het is belangrijk om te weten welke snaren en frets je kunt gebruiken om bepaalde noten te spelen.


4. Jammen

Het is naast oefenen ook belangrijk om te jammen. Jammen is muziek maken door te improviseren en nieuwe dingen te proberen. Tijdens het jammen gaat het even niet om de techniek, maar puur om de klank die je produceert. Misschien ontdek je heel nieuwe patronen die je later kunt gebruiken in je eigen composities.


5. Verdeel een song in stukken

Soms zijn er bepaalde delen in songs die je lastig vindt. Je kunt bij iedere fout die je maakt helemaal opnieuw beginnen, maar je kunt ook focussen op het lastige stuk. Speel het stuk waar je moeite mee hebt in een laag tempo en dan steeds iets sneller. Je voorkomt dat je gefrustreerd raakt als je de song in stukken verdeelt.


6. Laat je inspireren

Luister naar verschillende muziek. Misschien gaat je voorkeur uit naar een bepaald genre, maar het is ook goed om je te laten inspireren door andere genres en stijlen. Scrol eens door een andere categorie in Spotify, of zet de radio eens op een andere frequentie. Ga eens naar een concert waar je anders niet heen zou gaan. Je zult merken dat je nieuwe dingen leert over het instrument omdat iedereen het op zijn eigen manier gebruikt.


7. Vergeet niet om te genieten

Misschien is dit wel de belangrijkste tip. Gitaar spelen is leuk en daar moet je van genieten. Het gaat misschien niet altijd hoe je het wilt, maar probeer het plezier niet te verliezen. Muziek maken is fantastisch dus geniet van wat je doet. Als je het plezier kunt vasthouden dan zal je merken dat alles makkelijker gaat.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren