MUZIEK

SCHOOL

KUNSTINN

5 REDENEN OM TE STARTEN

MET PIANO SPELEN

1. Iedereen kan de toetsen van een piano indrukken

Het klinkt natuurlijk als een open deur, maar iedereen kan de toetsen van een piano indrukken. De piano is een heel simpel en overzichtelijk instrument. Alle toetsen die je kunt gebruiken liggen in twee horizontale rijen voor je. In tegenstelling tot andere instrumenten krijgt iedereen geluid uit een piano. Daarom is het instrument geschikt om mee te beginnen voor jonge kinderen zowel als volwassenen.


2. De juiste toetsen indrukken

Natuurlijk wordt geluid pas muziek als je de juiste toetsen indrukt. Een kat die over de piano loopt produceert een willekeurig cluster van noten. Hoewel de meningen hierover verschillen zouden wij het niet definiƫren als muziek. Als je piano gaat spelen krijg je te maken met melodieƫn en akkoorden. Een melodie is een opeenvolging van noten die worden gespeeld, een akkoord bestaat uit meerdere noten die tegelijkertijd worden gespeeld.


3. Je kunt spelen wat je maar wilt

Je kunt bijna ieder genre spelen op de piano. Het is een heel veelzijdig instrument. Veel muziekstukken zowel in popmuziek als klassieke muziek maken gebruik van de piano. Soms wordt het gebruikt als basis voor de begeleiding, maar soms ook als hoofdinstrument.


4. Van hoog naar laag

Zoals gezegd heeft de piano een heel groot bereik van noten. Je kunt de laagste noten en de hoogste noten tegelijkertijd spelen. Daardoor is het mogelijk om jezelf op de piano te begeleiden. Je kunt de melodie bijvoorbeeld met je rechterhand spelen en als begeleiding de akkoorden met je linkerhand spelen.


5. Als je piano kunt spelen kun je andere instrumenten sneller leren

De basisvaardigheden die je leert door piano te spelen helpen je om andere instrumenten sneller te leren. Denk bijvoorbeeld aan de motoriek die je ontwikkelt tijdens het spelen van de piano, maar ook de kennis die je hebt van muziektheorie.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!