5 REDENEN WAAROM MUZIEKLES

GOED IS VOOR UW KIND

1. Het is goed voor de schoolprestaties.

Kinderen die muziekles volgen presteren beter op school. Als uw kind op jonge leeftijd begint met muzieklessen dan scoort het later beter op intelligentietests dan kinderen die geen muzieklessen hebben gevolgd. Muziekles heeft dus een positieve invloed op het IQ van uw kind. De schoolprestaties van met name rekenen, taal, wetenschap en handvaardigheid gaan sterk vooruit.

 

2. Het leidt tot nieuwe inzichten.

Kinderen die muziekles volgen ondervinden dat oefening en discipline leiden tot goede resultaten. Muziekles is een activiteit waarbij vaardigheden als concentratie en discipline worden getraind. Het is goed voor uw kind om op jonge leeftijd het verband te zien tussen hard werken en resultaten. Deze kinderen leren over de groei-mindset. De groei-mindset is het geloof in jezelf dat je alles kunt leren als je er maar genoeg tijd en energie in stopt.


3. Het ontwikkelt de motoriek en creatief denken.

Muziekles heeft een positieve invloed op de motoriek van uw kind. Uw kind leert zijn of haar lichaam kennen en het gebruiken om muziek mee te maken. Het ontdekken van melodie├źn en ritmes maakt nieuwe verbindingen aan in de hersenen. Daarnaast doet het ook een beroep op het geheugen. Naarmate uw kind meer muzieklessen volgt leert het creatief denken. Bijvoorbeeld door zelf liedjes te schrijven of te improviseren.


4. Het heeft een positieve invloed op de gezondheid.

Muziekles heeft een positieve invloed op de gezondheid en het algemene welzijn van uw kind. Door middel van muziek kan uw kind zijn of haar emoties ontdekken. Dit is belangrijk om zichzelf en anderen in de omgeving beter te begrijpen. Het is een proces dat plaatsvind in het onderbewustzijn, maar wel degelijk een positieve invloed heeft.


5. Het stimuleert samenwerken met anderen.

Muziekles stimuleert samenwerken met anderen en het steunen van gezamenlijke doelen. Samen muziek maken leidt tot actief deelnemen aan conversaties en het sluiten van vriendschappen. Uw kind leert denken vanuit zichzelf, maar ook vanuit het belang van de groep. Dit resulteert in diepere connecties met anderen en maakt een socialer mens.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!