5 TIPS OM TE LEREN DRUMMEN

1. Gun jezelf de tijd en oefen iedere dag

Er is helaas geen pil die je kunt innemen waardoor je binnen een paar seconden de beste drummer in de wereld bent. Het kost tijd om de vaardigheden van het drummen te leren. Je moet er veel tijd en energie in steken. Probeer daarom iedere dag te oefenen. Ook al heb je maar een kwartier of een half uur, het is beter dan niets. Als je iedere dag oefent wordt je iedere dag een klein beetje beter.


2. Jezelf een doel stellen

Stel jezelf een doel wat je over een half jaar of een jaar wilt hebben bereikt. De meeste mensen overschatten wat ze kunnen bereiken in een dag, maar onderschatten wat ze kunnen bereiken in een heel jaar. Schrijf je doel op en herinner jezelf eraan. Je kunt bijvoorbeeld een briefje met je doel op de spiegel plakken in de badkamer.


3. Leer van anderen

Kijk om je heen en leer van andere drummers. Als je muzikanten observeert kun je een hoop leren. Misschien kom je erachter dat sommigen een bepaald trucje gebruiken, een trucje dat jou ook zou kunnen helpen. Zoek in ieder geval naar iemand die jouw rolmodel zou kunnen zijn. Iemand waar je tegenop kijkt, iemand waar je respect voor hebt.


4. Wees creatief

Als je iedere dag dezelfde ritmes oefent dan gaat dat na een tijdje vervelen. Probeer daarom om tijdens het oefenen je creativiteit te gebruiken. Misschien kun je telkens iets toevoegen aan de oefening, of maak je ruimte voor improvisatie.


5. Maak plezier

Het is heel belangrijk om serieus bezig te zijn met drummer, maar het is net zo belangrijk om plezier te maken. Muziek maken is plezier hebben. Vergeet niet om ervan te genieten als je aan het spelen bent. Probeer een positieve instelling te behouden, ook als het even niet lukt. Iedereen maakt fouten tijdens het spelen, laat ze het plezier niet bederven!

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!