BEN JIJ EEN BEGINNENDE MUZIKANT?

Ben jij een beginnende muzikant?

 

Je hebt je voorgenomen om muzieklessen te volgen. Nu moet je erachter komen welk instrument je wilt leren spelen, maar ook bij welke muziekschool en muziekdocent je les wilt volgen. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoeveel tijd je aan het leren spelen van een instrument wilt besteden.

Wij gaan je helpen bij het maken van deze keuzes. Hieronder vind je de antwoorden op jouw vragen.

 

Welk instrument wil je leren spelen?

Als je muziekles wilt volgen is het natuurlijk belangrijk dat je een instrument kiest. De keuze is reuze, er zijn namelijk heel veel instrumenten waar je uit kunt kiezen. Misschien heb je al een idee welk instrument je wilt leren bespelen, omdat je bijvoorbeeld fan bent van een bepaalde muzikant. Maar het zou ook kunnen dat je nog geen idee hebt.

Als je dat laatste het geval is dan is het goed om bijvoorbeeld een proefles te volgen van een docent die meerdere instrumenten speelt. Je kunt dan tijdens de proefles kennis maken met verschillende instrumenten. Misschien dat je er dan achter komt naar welk instrument jouw voorkeur uit gaat.

Als je naar aanleiding van een proefles nog geen keuze hebt kunnen maken dan kun je ervoor kiezen om een proefmaand muziekles te volgen. Je kunt dan geheel vrijblijvend een maand muziekles volgen en je rustig oriƫnteren. Meestal weet je na een aantal lessen wel naar welk instrument jouw voorkeur uit gaat.

 

Welke docent past bij mij?

Een belangrijk onderdeel van muziekles is de docent die de muzieklessen geeft. Een goede docent zorgt ervoor dat je enthousiast en gemotiveerd blijft om jezelf te ontwikkelen. Wij hebben verschillende docenten, maar zij richten zich allemaal op het creƫren van een prettige sfeer. Een goede sfeer is belangrijk om een instrument te leren spelen. Natuurlijk is het verstandig om eerst een proefles te volgen, maar om een docent echt beter te leren kennen is het goed om een proefmaand muziekles te volgen.

 

Waar en hoe vaak ga je oefenen?

Natuurlijk is het belangrijk om een instrument en docent te kiezen die bij jou past, maar het is ook belangrijk om een plek te hebben waar je kunt oefenen. Misschien heb je een studeerkamer die je kunt inrichten als muziekkamer. Of misschien zet je het instrument in de woonkamer en oefen je iedere dag na werk of school. Het is in ieder geval belangrijk dat je een goede plek hebt om te oefenen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een vaste tijd hebt waarop je gaat studeren. Maak iedere dag een half uur vrij om te spelen op het instrument. Zo word je iedere dag een klein beetje beter.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!