MUZIEK

SCHOOL

KUNSTINN

CURSIST VAN DE MAAND

ALEC MOOIJ

Iedere maand vragen we een leerling van de muziekschool om zijn of haar ervaringen te delen. Waarom zijn ze begonnen met het volgen van muziekles? Wat zouden ze nog graag willen leren? En wat is hun favoriete liedje om te spelen? Lees hieronder de ervaringen van Alec Mooij.

 

Kun je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Alec Mooij en ik ben 14 jaar. Ik woon in Ypenburg en ik zit in 3VWO. Ik hou van voetbal spelen en kijken, muziek spelen en luisteren en gamen.

 

Hoelang volg je al muziekles bij ons en waarom ben je met muziekles begonnen?

Ik ben 4 jaar geleden begonnen met gitaarles waarvan het laatste jaar bij Kunstinn. Ik ben samen met mijn vader begonnen met gitaarlessen, omdat we allebei van rockmuziek houden. Mijn vader is al na een jaar gestopt en ik volg alleen de lessen. Hij kon mij niet bijhouden! :)

 

Wat vind je van jouw docent en wat vind je van de sfeer in het muzieklokaal?

Mihael is een aardige en leuke docent, hij legt alles goed uit en leert mij nieuwe dingen. Het lokaal is klein maar eigenlijk is het ook gewoon prima. Je kan goed de lessen volgen en je hebt voldoende ruimte.

 

Welk instrument speel je en wat vind je daar leuk aan?

Ik ben begonnen met de akoestische gitaar en na een jaar ben ik overgestapt op elektrisch. Ik vind het veel cooler, je kan meer nummers spelen erop, je hebt meer mogelijkheden.

 

Wat heb je tijdens de muziekles geleerd en wat zou je nog graag willen leren?

Ik heb nieuwe nummers geleerd en nu zijn we bezig met een nummer waar hij mij beter gaat leren tokkelen (spelen zonder plectrum). Ik zou nog graag meer nieuwe en gave nummers willen leren en sneller leren spelen.

 

Wat is je favoriete liedje om te spelen en waarom?

Het zijn er heel veel, maar ik ben vooral fan van Nothing But Thieves. Ik kan nog niet alle nummers van ze spelen maar “Is everybody going crazy“ vind ik gaaf en kan ik ook goed spelen.

 

Heb je nog ideeën of tips voor ons?

Ik heb laatst met mijn vriend Leo (die drumles heeft bij Kunstinn) samen een hele les gespeeld. Dat vond ik erg leuk en zou dat wel vaker willen doen. Verder vind ik het een leuke school.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!