CURSIST VAN DE MAAND

VINCENT STEL

Iedere maand vragen we een leerling van de muziekschool om zijn of haar ervaringen te delen. Waarom zijn ze begonnen met het volgen van muziekles? Wat zouden ze nog graag willen leren? En wat is hun favoriete liedje om te spelen? Lees hieronder de ervaringen van Vincent Stel.
 
Kun je jezelf voorstellen?
Ik ben Vincent Stel, ik ben 16 jaar oud en ik woon in Nootdorp. Ik zit in de 4e klas van het Gymnasium Novum in Voorburg. Mijn hobby's zijn tekenen, muziek luisteren en pretparken bezoeken.
 
Hoelang volg je al muziekles bij ons en waarom ben je met muziekles begonnen?
Ik volg muziekles sinds september 2019. Ik ben begonnen met muziekles omdat ik totaal niet muzikaal ben geweest in mijn leven en ik vond het tijd om daar verandering in te brengen. Het viel me op dat ik altijd nogal meeging in het ritme van de nummers die ik graag luister dus besloot ik te drummen. Ik had al eerder gitaarles ergens anders gehad maar dat ging nergens naartoe
 
Wat vind je van jouw docent en wat vind je van de sfeer in het muzieklokaal?
Ik ben zeer tevreden met de sfeer in de lessen. De docent legt duidelijk uit en het is erg gezellig. Ondanks dat het maar 30 minuten is doen we genoeg dingen. Er is een goede verdeling tussen spelen en uitleg en er is ook een goede verdeling tussen wie er speelt. Voorbeeld, meespelen, zelf spelen.
 
Welk instrument speel je en wat vind je daar leuk aan?
Ik speel drums en dat is voor mij fantastisch. Het is namelijk het instrument waarbij je je hele lichaam gebruikt en voor iemand met ADHD zoals ik is dat een perfecte manier om mijn energie in kwijt te kunnen. Drummen is ook iets dat je overal kan doen door gewoon met je handen op je benen te trommelen. Het is erg toegankelijk en gewoon ontzettend leuk om te doen als je er eenmaal on komt.
 
Wat heb je tijdens de muziekles geleerd en wat zou je nog graag willen leren?
Ik heb in principe alle basisdingen geleerd en wat comfortabel is. Dus houding, stokken vasthouden, etc. we zijn dat nu aan het toepassen. Ik zou graag willen leren spelen met een dubbele bas.
 
Wat is je favoriete liedje om te spelen en waarom?
Ik heb niet echt een voorkeur maar ik hou wel erg van de swing en blues die we gedaan hebben. Nummers zoals Tightrope en I Guess That's Why They Call It The Blues bevielen mij zeer.
 
Heb je nog ideeën of tips voor ons?
Wat meer leren hoe je zelf dingen doet. Zelf een beat bedenken aan de hand van bijvoorbeeld een gitaar riff.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!