CURSIST VAN DE MAAND

LAIA

1. Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Laia. Ik ben bijna 9 jaar oud en zit in groep 5. Ik woon met mijn ouders en broer in Den Hoorn. Mijn hobbies zijn paardrijden, schaatsen (alleen in de winter) en muziekles natuurlijk.

 

2. Hoelang volg je al muziekles bij ons en waarom ben je met muziekles begonnen?

Ik zit al zo’n 8 maanden op pianoles en ik vind het heel erg leuk. Ik heb het gekozen omdat ik van muziek hou. Ik zet vaak muziek aan in mijn kamer. Het leek me leuk om ook zelf muziek te kunnen maken en daarom ben ik erop gegaan.

 

3. Wat vind je van jouw docent en wat vind je van de sfeer in het muzieklokaal?

Mijn muzieklerares heet Ivy. Ze is heel aardig en zeker niet streng. Ik heb een hele goede klik met haar. Ze geeft me complimentjes als ik het goed doe en dat motiveert mij. Ze helpt me heel goed met het leren van de nummers en we kiezen samen liedjes uit. Het is een gezellig warm lokaal en ook opa, oma, papa of mama mogen mee luisteren als ze erbij zijn.


4. Welk instrument speel je en wat vind je daar leuk aan?

Ik speel piano en heb thuis een keyboard. Het is een keyboard die je ook als piano kunt instellen. Ivy heeft ons geholpen met het uitzoeken van het juiste model. Ik ben heel blij met mijn Yamaha keyboard en speel er thuis ook vaak op. Van opa heb ik een versterker en microfoon gehad zodat het mooi klinkt en ik mee kan zingen.


5. Wat heb je tijdens de muziekles geleerd en wat zou je nog graag willen leren?

Ik heb al veel leuke liedjes geleerd bijvoorbeeld kerstliedjes, sinterklaas liedjes en andere bekende liedjes. Tijdens het eerste optreden kon ik zelfs al 7 liedjes spelen. Het was heel leuk om dat een keer voor publiek te doen. Het optreden was georganiseerd door de muziekschool. Daarnaast leert Ivy ook hoe ik mijn handen moet houden en het lezen van de noten. Ik zou graag nog meer nieuwe liedjes leren met akkoorden erbij. Het klinkt dan veel beter.


6. Wat is je favoriete liedje om te spelen en waarom?

Mijn lievelingsliedje om te spelen is ‘Midden in de winternacht’. Dit liedje is niet zo makkelijk en moet je met twee handen spelen. Ik heb het heel vaak gespeeld dus ken het liedje nu helemaal uit mijn hoofd. Als ik wat verder ben dan wil ik ook liedjes van mijn favoriete artiesten spelen zoals van Unity of Luna.


7. Heb je nog ideeën of tips voor ons?

Nee eigenlijk niet, want ik vind het precies goed. Ik ben heel blij met Ivy als muzieklerares en ga er met heel veel plezier iedere week naartoe.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR

Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Den Haag of Rotterdam en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!