CURSIST VAN DE MAAND

SIEM VISSERS

Iedere maand vragen we een leerling van de muziekschool om zijn of haar ervaringen te delen. Waarom zijn ze begonnen met het volgen van muziekles? Wat zouden ze nog graag willen leren? En wat is hun favoriete liedje om te spelen? Lees op onze website de ervaringen van Siem Vissers.

 

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Siem en ik ben 10 jaar. Ik woon in Leidschenveen en ik zit in bovenbouw 3 (groep 6) van de Montessori. Naast muziek houd ik van voetbal. Ik ga graag naar ADO Den Haag kijken en zelf speel ik bij SV Leidschenveen. Verder houd ik van buitenspelen, Lego en spelletjes op de Switch.

 

Hoelang volg je al muziekles bij ons en waarom ben je met muziekles begonnen?

Ik volg nu 3 jaar pianolessen bij Kunstinn. Wij hebben de piano van opa en oma gekregen. Vroeger speelde mijn vader ook piano. Dus hij kan me een beetje helpen.

 

Wat vind je van jouw docent en wat vind je van de sfeer in het muzieklokaal?

Ik volg les bij Ivy Lemos. Zij is echt superleuk en ik vind haar een goede docent. Ze heeft allemaal goede tips en helpt mij liedjes die ik leuk vind op bladpapier te zetten. Het muzieklokaal is mooi en het lijkt op een huiskamer met een bank en speelgoed.

 

Welk instrument speel je en wat vind je daar leuk aan?

De piano maakt mooi geluid. Ook vind ik het leuk om op te treden. Ik had op school een optreden en speel ook graag bij de (half)jaarlijkse muziekoptredens van Kunstinn.

 

Wat heb je tijdens de muziekles geleerd en wat zou je nog graag willen leren?

Ik heb verschillende liedjes geleerd. Ivy leert mij om goed naar muziek te luisteren, zodat ik het kan na spelen. Ik heb toonladders geleerd, akkoorden en noten. Wat ik meer moet doen is op mijn blaadjes kijken om noten te lezen in plaats van de liedjes uit mijn hoofd spelen. Verder wil ik een eigen liedje schrijven.

 

Wat is jouw favoriete liedje om te spelen en waarom?

Ik houd van verschillende muziek, maar popmuziek vind ik het leukste en mijn favoriete nummer is Astronomia. Ik vind het leuk om muziek op Youtube te kijken en deze liedjes dan op de piano te spelen.

 

Heb je nog idee├źn of tips voor ons?

Nee, geen tips. Jullie zijn goed.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!