DE VOORDELEN VAN MUZIEKLES VOOR UW KIND

Het heeft verschillende voordelen om van jongs af aan muziekles te volgen. Kinderen leren goed luisteren van muziek. Ze trainen hun gehoor en ontwikkelen hun vaardigheden. Kinderen leren verschillende klanken, tonen en woorden van elkaar te onderscheiden. Als uw kind muziekles volgt dan wordt spelenderwijs het vocabulaire uitgebreid.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die muziekles volgen zich beter kunnen concentreren dan hun leeftijdsgenoten die geen muziekles volgen. Dit heeft volgens onderzoekers te maken met het vermogen om achtergrondruis te filteren. Kinderen die muziekles volgen zijn daar beter toe in staat.

 

Het leren spelen van een muziekinstrument is super leerzaam voor uw kind. Om muziek te kunnen maken moeten twee hersenhelften leren samenwerken. De linkerhersenhelft, die verantwoordelijk is voor spraak en intellect, en de rechterhersenhelft, die verantwoordelijk is voor het gevoel en beleving maken contact. Hierdoor ontstaan er nieuwe verbindingen tussen de twee hersenhelften waardoor ze steeds beter leren samenwerken. Dit heeft een positief effect op de motorische en zintuigelijke vaardigheden. Daarnaast traint uw kind natuurlijk ook het geheugen wanneer hij of zij een stuk muziek uit het hoofd leert.

Muziekles voordelen

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Den Haag en Rotterdam en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!