GITAARLES VOOR BEGINNERS

SEVEN NATION ARMY (AKKOORDEN)

Mijn naam is Thijs van Muziekschool Kunstinn. De vorige keer heb ik jullie de melodie van 'Seven nation Army' geleerd en nu gaan we kijken naar de akkoorden.

 

Om de akkoorden te spelen maken we gebruik van ‘power chords’. Dit zijn eenvoudige akkoorden en zijn enorm bruikbaar als je gitaar wilt leren spelen. Je moet alleen de vingerzetting leren en dan kun je deze verslepen over heel de hals van de gitaar.

De vingerzetting is als volgt: je zet je wijsvinger op de derde fret van de E-snaar. Dan zet je je ringvinger op de vijfde fret van de A-snaar en je pink op de vijfde fret van de D-snaar. Het spelen van de D-snaar is optioneel, maar het maakt de klank wel iets voller. Let op: je slaat alleen deze drie snaren aan.

 

Om ‘Seven Nation army’ te kunnen spelen begin je met dit akkoord. Daarna schuif je je vingers op zodat je wijsvinger de vijfde fret indrukt. Dat is het tweede akkoord dat je dan moet spelen. Als je deze twee akkoorden achter elkaar speelt en daarna weer teruggaat naar de melodie dan kun je ‘Seven nation Army’ spelen.


Wil jij een gratis proefles gitaar volgen?

Neem dan contact met ons op!


info@kunstinn.nl

06 14 22 20 99

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg, Leidschenveen of Wateringse Veld en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!