GITAARLES VOOR BEGINNERS

SEVEN NATION ARMY (MELODIE)

Mijn naam is Thijs van Muziekschool Kunstinn en vandaag ga ik jullie leren hoe je de melodie van 'Seven nation Army' van The White Stripes speelt.

 

Om te beginnen zijn er een paar dingen die je moet weten om de melodie te kunnen spelen. De melodie van het nummer ‘Seven nation army’ speel je met de tweede snaar, dat is de A-snaar. Daarnaast moet je weten dat de vakken op je gitaar ‘frets’ heten, dus als ik zeg dat je op de zevende fret moet beginnen dan is dat het zevende vakje.

Uiteindelijk heb je na wat oefenen vanzelf wel door welke fret bij welk vakje hoor. Als je een fret indrukt maar je krijgt er geen geluid uit dan moet je zorgen dat je je vinger zo dicht mogelijk bij het metaal zet, er tegenaan maar niet eroverheen. Als je hem eroverheen zet dan krijg je geen helder geluid. Zorg ervoor dat je hem precies ervoor zet zodat je de noot goed kan horen.

 

Dan gaan we nu beginnen met de melodie.

Zet je wijsvinger op de zevende fret van de A-snaar, dat is dus de tweede snaar van boven. De zevende fret speel je twee keer. Dan vervolgens gaan je naar de tiende fret op dezelfde snaar. Die mag je spelen met je pink of met je ringvinger. Dan ga je daarna terug naar de zevende fret, die speel je weer met je wijsvinger. Dan speel je de vijfde fret, daarna de derde en als laatste de tweede.

Als je dit achter elkaar speelt heb je het eerste rondje van de melodie.

 

Voor het tweede rondje begin je op dezelfde manier. Je speelt twee keer de zevende fret, dan de tiende fret met je pink of ringvinger. Daarna ga je terug naar de zevende, de vijfde en de derde. Nu verandert de melodie, want nu speel je eerst nog een keer de vijfde fret, dan de derde en dan pas de tweede.

Als je deze twee rondjes achter elkaar speelt dan herken je de melodie van ‘Seven nation Army’.


Wil jij een gratis proefles gitaar volgen?

Neem dan contact met ons op!

info@kunstinn.nl

06 14 22 20 99

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg, Leidschenveen of Wateringse Veld en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!