MAAK KENNIS MET ONZE

MUZIEKDOCENT IVY

De van oorsprong Braziliaanse zangeres Ivy is een bezig bijtje. Sinds zij zich in 2008 in Nederland vestigde, heeft ze niet stilgezeten en meerdere carrières nagestreefd. Maar het was de muziek die overwon. Ze is een podiumdier, organisator van de succesvolle World Music Sessions in Rotterdam en is op de leeftijd van 35 nog gestart met een opleiding bij Codarts. “Je mag niet klagen dat iets je niet lukt, als je het niet eerst geprobeerd hebt.”


“Ik ben opgegroeid met muziek,” legt Ivy uit. “In Brazilië is de muziek overal om je heen. Mijn vader, een zakenman, is een groot liefhebber en mijn moeder, een lerares, kan prachtig zingen. Maar dat ik beroepsmatig de muziek in zou gaan zat er niet in. Met dat vak is immers geen geld te verdienen en mijn familie vond het een beter plan dat ik dokter zou worden. Of advocaat.”


De opleiding Commerciële Economie in Den Haag was voor Ivy de reden om in 2008 naar de Lage Landen af te reizen. “Die tijd in Den Haag was leuk hoor, ik ben positief ingesteld en geniet overal van. Maar het was het nachtleven dat me daar trok. Mensen ontmoeten, contacten leggen. Ik merkte toen dat mijn hart meer en meer door de muziek en het maken ervan werd aangetrokken. Wel was ik ervan overtuigd dat ik qua vocalen beter moest worden. 

“Toen was er een moment dat ik wel ontevreden werd. Was de opleiding die ik deed hetgene wat ik voor de rest van mijn leven wilde doen? Ik ben een zakenvrouw, dat heb ik van mijn vader. Maar de muziek bleef maar lonken. Dan ga je ook aan je leeftijd twijfelen en denk je: ik ben veel te oud om nu nog met iets anders te beginnen.”


Maar de twijfel maakte plaats voor daadkracht. De zangeres annex zakenvrouw verdiepte zich in de vereiste kwaliteiten voor de opleiding Latin aan het Codarts conservatorium. “Ik moest het proberen. Ik deed auditie en werd toegelaten.” Van deze beslissing heeft ze geen moment spijt gehad. “De studenten, de docenten, het is zo’n fantastische plek om te zijn. Een smeltkroes van verschillende musici met verschillende achtergronden die allemaal met één ding bezig zijn: ontdekken wie je bent. Zowel als muzikant als persoon. Daar ben ook ik volop mee bezig, en het bevalt.”

Muziekdocente Ivy

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Den Haag en Rotterdam en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!