MUZIEKLES ZORGT VOOR MEER EMPATHIE

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar de effecten van muziek op de hersenen. Zo heeft een Nederlandse neuropsycholoog van de Universiteit van Nederland ook onderzoek gedaan naar muziek. In zijn onderzoek komt hij tot de conclusie dat muziek maken bijdraagt aan het empathische vermogen van mensen. Hiermee verwijst de onderzoeker dus naar het vermogen om je te kunnen verplaatsen in een ander.


Bij kinderen zijn de hersenen nog in ontwikkeling, maar door het maken van muziek kunnen de hersenhelften beter met elkaar communiceren. Door dit effect ontstaat er een betere sociale cognitie en dus vanzelfsprekend ook meer empathie. Als de kinderen van nu allemaal muziekles volgen dan ontstaat er in de toekomst dus een meer empathische wereld. Wij willen hier graag aan bijdragen!

Muziekles kinderen

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Den Haag en Rotterdam en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!