TIPS BIJ HET KOPEN VAN EEN DRUMSTEL

Uw zoon of dochter heeft een gratis proefles gevolgd bij ons op de muziekschool. Hij of zij vond de proefles leuk en wil graag starten met drumles. Het is in dit geval belangrijk om een drumstel aan te schaffen waar uw kind thuis op kan oefenen. Daarom vindt u hier een aantal tips bij het kopen van een drumstel. Waar moet u op letten als u een drumstel wilt aanschaffen? Ga ik voor akoestisch of elektronisch? En welk drumstel past binnen mijn budget?

 

Als u een drumstel wilt aanschaffen dan is het verstandig om naar een lokale muziekwinkel te gaan. In deze winkel kunt u dan verschillende drumstellen, zowel akoestisch als elektronisch, van verschillende merken uitproberen.

Als uw zoon of dochter nog niet kan drummen dan kunt u een van de medewerkers vragen om iets te laten horen. Dat is vaak geen enkel probleem en dan kunt u goed luisteren naar de klank van het instrument. Het is belangrijk dat u daar goed op let, de klank moet u aanspreken.

 

Het is belangrijk dat het eerste drumstel van uw kind stevig is, zodat hij of zij zo lang mogelijk met plezier kan spelen. Daarnaast krijgt u bij een akoestisch drumstel te maken met verschillende drumvellen die allemaal net een ander geluid produceren. Probeer dus te ontdekken welke klank uw kind het meeste aanspreekt. Daarnaast is het ook belangrijk dat er goede bekkens op zitten. Bekkens die stevig genoeg zijn om flinken slagen te weerstaan. U wilt een drumstel aanschaffen waar uw zoon of dochter goed op kan oefenen en experimenteren.

Als u overweegt om een elektronisch drumstel aan te schaffen dan is het belangrijk om er een te nemen van een merk. In dit geval zijn er twee merken met een goede naam: Yamaha en Roland. Deze merken maken de beste hardware en drumcomputers. Ze zijn ook erg duurzaam waardoor uw kind er een hele tijd mee zal doen.

 

Een akoestisch of elektronisch drumstel koopt u voor een bedrag tussen de vijfhonderd en duizend euro. Onder de vijfhonderd euro is het wel mogelijk om een tweedehands drumstel te kopen. Let er in het geval van een tweedehands akoestisch drumstel op of er geen kleine scheuren of gaten in zitten. Het repareren van trommels of bekkens is vaak erg duur.

Let er bij de aankoop van een elektronisch drumstel op dat alle elektronica vanzelfsprekend werkt. Let er daarnaast ook op of de aanslaggevoeligheid van de drumpads nog goed werken.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR

Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!