TIPS BIJ HET KOPEN VAN EEN GITAAR

Uw zoon of dochter heeft een gratis proefles gevolgd bij ons op de muziekschool. Hij of zij vond de proefles leuk en wil graag starten met gitaarles. Het is in dit geval belangrijk om een instrument aan te schaffen waar uw kind thuis op kan oefenen. Daarom vindt u hier een aantal tips bij het kopen van een akoestische gitaar. Waar moet u op letten als u een gitaar wilt aanschaffen? Welke merken raden wij aan? Welke gitaar past bij mijn budget?

 

Hier op letten

Als u een akoestische gitaar wilt aanschaffen dan is het verstandig om naar een lokale muziekwinkel te gaan. In deze winkel kunt u dan verschillende gitaren van verschillende merken uitproberen. Als uw zoon of dochter nog geen gitaar kan spelen dan kunt u een van de medewerkers vragen om iets te laten horen. Dat is vaak geen enkel probleem en dan kunt u goed luisteren naar de klank van het instrument. Het is belangrijk dat u daar goed op let, de klank moet u aanspreken.

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten gitaren. De meest bekende soort is de Western gitaar. Dit is een gitaar met stalen snaren die veel wordt gebruikt in populaire muziek. De meeste volwassenen starten direct met een Western gitaar.

Voor kinderen onder de twaalf jaar oud is het aan te raden om te starten met een Spaanse gitaar. Dit is een gitaar met nylon snaren en wordt veel gebruikt in wereldmuziek. Deze gitaren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en door de nylon snaren zijn ze makkelijker in te drukken.

Het is ook mogelijk om een elektrische gitaar aan te schaffen. Dit is een gitaar met stalen snaren die je moet aansluiten op een versterker. Je moet dus naast de gitaar ook een versterker aanschaffen. Een goede elektrische gitaar van het merk Fender kun je al kopen vanaf 200,- euro. Het is daarnaast ook belangrijk om een goede versterker aan te schaffen omdat een groot gedeelte van het geluid door de versterker wordt gemaakt.

 

Kies een merk

Veel ouders van beginnende cursisten willen graag weten welk merk gitaar het beste is om mee te starten. Het is een lastige vraag omdat het ook te maken heeft met smaak en natuurlijk het budget. Op de muziekschool gebruiken wij gitaren van het merk Fender. Dit heeft te maken met de klank en duurzaamheid van deze merken. Er zijn ook andere merken zoals Richwood of Harley Benton, meestal gaat het hierbij om de wat goedkopere gitaren. Een goede akoestische gitaar van het merk Fender kunt u al kopen vanaf 150,- euro.

Gitaarles Den Haag en Rotterdam

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR

Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!