TIPS BIJ HET KOPEN VAN EEN PIANO OF KEYBOARD

Uw zoon of dochter heeft een gratis proefles gevolgd bij ons op de muziekschool.

Hij of zij vond de proefles leuk en wil graag starten met pianoles. Het is in dit geval belangrijk om een instrument aan te schaffen waar uw kind thuis op kan oefenen. Daarom vindt u hier een aantal tips bij het kopen van een piano of keyboard. Waar moet u op letten als u een piano wilt aanschaffen? Welke merken raden wij aan? En is het ook mogelijk om een tweedehands piano of keyboard aan te schaffen?

 

Hier op letten

Als u een piano of keyboard wilt aanschaffen dan is het verstandig om naar een lokale muziekwinkel te gaan. In deze winkel kunt u dan de verschillende modellen en merken uitproberen. Als uw zoon of dochter nog geen piano kan spelen dan kunt u vragen of een medewerker in de winkel iets kan laten horen. Dit is vaak geen enkel probleem en u kunt dan luisteren naar de klank van het instrument. Het is belangrijk dat u daar goed op let, de klank moet u aanspreken.

 

Kies een merk

Veel ouders van beginnende cursisten willen graag weten welk merk piano of keyboard het beste is om mee te starten. Het is een lastige vraag omdat het ook te maken heeft met smaak en natuurlijk het budget. Op de muziekschool gebruiken wij piano’s en keyboards van de merken Yamaha en Roland. Dit heeft te maken met de klank en duurzaamheid van deze merken. Er zijn ook andere merken zoals Casio, meestal gaat het hierbij om de wat goedkopere piano’s en keyboards. Een ander bekend merk is Kawai, de piano’s en keyboards van dit merk hebben een heel andere sound die misschien wel goed past bij uw smaak.

 

Nieuw of tweedehands

Een nieuwe piano of keyboard van het merk Yamaha is niet goedkoop. Voor een akoestische piano moet u denken aan een bedrag tussen de vijfduizend en tienduizend euro. Daarom adviseren wij om een tweedehands akoestische piano aan te schaffen. Een tweedehands akoestische piano van Yamaha kunt u al vinden voor vijfhonderd tot duizend euro. Een goed tweedehands keyboard van het merk Yamaha kunt u vinden voor tweehonderdvijftig tot vijfhonderd euro. Let er wel op dat het keyboard gewogen toetsen heeft. Dit betekent dat de toetsen zwaarder zijn dan normale toetsen van een keyboard. Daarnaast is het belangrijk dat het keyboard achtentachtig toetsen heeft en ingebouwde luidsprekers.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR

Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!