MUZIEK

SCHOOL

KUNSTINN

TIPS BIJ HET KOPEN VAN EEN SAXOFOON

Uw zoon of dochter heeft een gratis proefles gevolgd bij ons op de muziekschool. Hij of zij vond de proefles leuk en wil graag starten met saxofoonles. Het is in dit geval belangrijk om een saxofoon aan te schaffen waar uw kind thuis op kan oefenen. Daarom vindt u hier een aantal tips bij het kopen van een saxofoon. Waar moet u op letten als u een saxofoon wilt aanschaffen? Koopt u een tweedehandse of een nieuwe saxofoon?

 

Als u een nieuwe saxofoon wilt aanschaffen dan is het verstandig om naar een lokale muziekwinkel te gaan. In deze winkel kunt u dan verschillende saxofoons uitproberen. De altsaxofoon en de tenorsaxofoon zijn de saxofoons waar de meeste mensen op spelen.

Als uw zoon of dochter nog niet kan spelen dan kunt u een van de medewerkers vragen om iets te laten horen. Dat is vaak geen enkel probleem en dan kunt u goed luisteren naar de klank van het instrument. Het is belangrijk dat u daar goed op let, de klank moet u aanspreken. Een nieuwe saxofoon kost meestal tussen de 750,- en 1000,- euro.

 

Het is ook mogelijk om een tweedehands saxofoon aan te schaffen. In dit geval is het belangrijk om te letten op de hals en de laklaag van het instrument. Koop geen saxofoon waarvan de originele hals is vervangen. Je kunt zien of er een andere hals op het instrument zit door op het kleurverschil te letten. Daarnaast is het ook belangrijk om te ontdekken of de saxofoon is overgespoten. Als er een andere laklaag over de originele laag zit kan dit invloed hebben op het geluid. Een tweedehands saxofoon kost meestal tussen de 500,- en 750,- euro.

 

Het is ook mogelijk om een saxofoon bij ons te huren. De docent heeft een aantal saxofoons waar leerlingen thuis op kunnen oefenen. Neem voor de prijs van het huren en de overige mogelijkheden contact met ons op.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR

Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!