TIPS VOOR HET VOLGEN

VAN ONLINE MUZIEKLES

In verband met de maatregelen omtrent het corona virus geven wij op dit moment geen fysieke muziekles. Wij hopen zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen op onze locaties, maar tot die tijd bieden wij online muziekles aan. Hierbij een aantal tips voor het volgen van online muziekles zodat uw kind het maximale uit de les kan halen.

 

De juiste plek

Het is belangrijk om een goede plek te kiezen waar uw kind de online muziekles kan volgen. Het beste is een kamer waar hij of zij zich goed kan concentreren, dus een rustige plek zonder veel afleiding. Zorg ervoor dat uw kind een notitieboekje heeft en een pen om aantekeningen te kunnen maken tijdens de les. Een goede voorbereiding is het halve werk dus zorg dat uw kind op tijd klaar zit voor de online muziekles.

 

Internetverbinding

Omdat de meeste mensen thuis zitten op dit moment wordt er veel gebruik gemaakt van de internetverbinding. Als iedereen in huis op hetzelfde moment gebruik maakt van het netwerk kan dit voor vertraging zorgen. Probeer daarom afspraken te maken met andere huisgenoten over het gebruik van internet zodat uw kind tijdens de online muziekles een goede verbinding heeft. Daarnaast raden wij het gebruik aan van een internetkabel in plaats van draadloze verbinding.

 

Beeld en geluid

Het is belangrijk dat de docent uw kind goed kan zien en horen. Zorg daarom voor een goed verlichte ruimte en maak gebruik van een statief om de camera in de juiste positie te brengen. Natuurlijk is de geluidskwaliteit het allerbelangrijkste dus gebruik het liefst een koptelefoon of oordopjes. In de meeste computerprogramma’s of apps kun je de geluidsinstellingen ook aanpassen. Het is verstandig om voor de les een soundcheck te doen zodat uw kind optimaal gebruik kan maken van de les.   

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!