TIPS VOOR THUIS

15 minuten oefenen

Je wilt graag een instrument leren spelen. Het is daarom belangrijk om regelmatig te oefenen. In het begin ben je heel enthousiast en zou je heel de dag wel kunnen oefenen. Het is goed om te beseffen dat het effectiever en efficiënter is om iedere dag 15 minuten te oefenen, dan 1 keer in de week anderhalf uur. In het begin is het natuurlijk lastig om in 15 minuten een heel liedje te oefenen, maar je zult zien dat je steeds meer uit die 15 minuten gaat halen als je iedere dag blijft oefenen.

 

Niet opgeven

Op sommige dagen heb je meer zin om te oefenen dan op andere dagen. Probeer wel altijd minimaal die 15 minuten te oefenen. Onze docenten maken de muzieklessen zo leuk mogelijk, maar het is wel de bedoeling dat je daarnaast ook voldoende oefent. Als je echt een zware dag hebt dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een spel te doen via de Earz app. Dit is een app die je als cursist van de muziekschool gratis kunt gebruiken. Op die manier blijf je jezelf toch muzikaal ontwikkelen zonder dat je je instrument aanraakt.

 

Hulp vragen

Heb je moeite met het spelen van bepaalde muziekstukken of loop je vast bij een bepaald gedeelte in een liedje? Raadpleeg je docent zodat hij of zij je kan helpen hier doorheen te komen. Je kunt bijvoorbeeld vragen om het nummer van de docent of zijn of haar mailadres. Op die manier kun je als je geen muziekles hebt toch je docent om advies vragen.

 

Voorspelen

Als je een liedje helemaal goed kunt spelen probeer er dan vooral van te genieten. Je hebt een stap gezet in je ontwikkeling en het is heel belangrijk om daar even bij stil te staan. Natuurlijk is het ook belangrijk om je progressie te laten horen aan vrienden, familie en kennissen. Laat eens wat horen tijdens een feestje of verjaardag aan de mensen die in de woonkamer zitten. Mensen reageren vaak heel enthousiast als iemand een instrument kan spelen. Daardoor krijg je een boost en stimuleert het je ook om meer en vaker te oefenen.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!