TOP DRIE GITAARLIEDJES

VOOR DEZE ZOMER

De donkerste maanden liggen achter ons en we beginnen langzaam vooruit te kijken naar de zomer. Misschien ben je net begonnen met gitaarspelen en wil je jouw vrienden en familie deze zomer verrassen met gitaarspel tijdens het kampvuur. Als je een beginner bent op gitaar dan kunnen sommige bekende liedjes nog wat te moeilijk zijn om te spelen. Daarom hebben we een top drie gemaakt met liedjes die iedereen kan meezingen, maar vrij eenvoudig zijn om te leren.

 

Wonderwall van Oasis

Dit is een echte klassieker en het liedje waar vrijwel iedere gitarist mee begint. Het nummer bestaat uit vier akkoorden namelijk: E mineur akkoord, G akkoord, C akkoord en A akkoord. Deze akkoorden moet je dus eerst leren om het nummer te kunnen spelen. Daarnaast is het ook heel belangrijk om de slag met de rechterhand te oefenen. Na een paar keer luisteren en meedoen moet het lukken om dit lied te spelen.

 

Michel van Anouk

Dit nummer is perfect voor de zwoele zomeravond. Je kunt het spelen met deze drie akkoorden: D akkoord, A akkoord en G akkoord. Het is niet moeilijk om deze drie akkoorden te spelen, maar het tokkelen met de rechterhand is vaak het probleem. Maar maak je niet druk, als je deze akkoorden gewoon normaal aanslaat en de juiste noten zingt is het een gegarandeerd succes.

 

Het is een nacht van Guus Meeuwis

Dit nummer is perfect om te spelen tijdens de nachtelijke uurtjes in de zomer. Het nummer bestaat uit vier akkoorden: E mineur akkoord, C akkoord, G akkoord en D akkoord. Als je bovenstaande nummers kunt spelen moet deze dus ook makkelijk lukken. Dit lied is een echte meezinger dus wees niet verbaasd als iedereen uit volle borst meezingt.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR

Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!