5 WEETJES OVER DRUMMEN

1. Het eerste drumstel

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten drumkits, maar duizenden jaren geleden maakten mensen vooral gebruik van percussie-instrumenten. Dit waren bijvoorbeeld een soort klappers of twee stokjes die tegen elkaar werden geslagen. De eerst echte percussie-instrumenten dateren uit de het stenen tijdperk en in het oude Egypte werden de eerste handtrommels ontwikkeld.

 

2. De moderne drumkit

Een moderne drumkit wordt gemaakt van esdoorn, bamboe of een soort staal. In sommige muziekstijlen wordt alleen gebruik gemaakt van een basdrum en een snare drum, maar in andere stijlen wordt een uitgebreide kit gebruikt met verschillende toms en cimbalen.

 

3. De basis van een drumstel

De basisopstelling van een drumstel is de volgende: basdrum, snare drum, high tom, mid tom, low tom, floor tom, hi-hat en bekkens. Sommige drummers voegen meer instrumenten toe aan hun drumstel, bijvoorbeeld een tamboerijn of een cow bell.

 

4. Drummen is niet eenvoudig

Leren drummen is heel leuk, maar het is niet eenvoudig. Dat komt omdat je op verschillende momenten verschillende bewegingen moet maken met verschillende ledematen. Vaak volgen je voeten een ander patroon dan je handen. Dat klinkt misschien niet heel ingewikkeld, maar meestal duurt het even voordat het je lukt om je ledematen apart van elkaar te bewegen. Wil je goed leren drummen is het heel belangrijk om drumles te volgen. 

 

5. Bekende drummers

In de popmuziek zijn er veel bekende drummers geweest. Sommigen onderscheiden zich door hun techniek of sound, anderen onderscheiden zich door hun energie op het podium. Heel bekende drummers zijn bijvoorbeeld: Phil Collins, Dave Grohl en Keith Moon.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!