Basgitaarles in Leidschenveen

BASGITAARLES IN LEIDSCHENVEEN

Kunstinn is een laagdrempelige muziekschool in Den Haag. Wij geven basgitaarles aan kinderen in Leidschenveen. Uw kind kan bij ons basgitaar leren spelen aan de hand van een lesprogramma op maat waarbij zijn of haar voorkeuren centraal staan. De individuele basgitaarlessen worden gegeven door onze docent Thijs Stoffelen. Klik hier om een gratis proefles aan te vragen!

Basgitaar

BASGITAARLES

Basgitaar leren spelen is cool! De basgitaar heeft een belangrijke rol binnen de muziek. Als onderdeel van de ritmesectie zorgt het voor de lekkere groove. Onze basgitaarleraar kent de baslijnen van ieder genre. Je leert meespelen met je favoriete liedjes door een mix van theorie en technieken. Dus hang die basgitaar om je nek, zet je zonnebril op en speel de laagste tonen alsof het je totaal geen moeite kost.

Drumles leerling

Als leerling van mij heb je de mogelijkheid om jouw favoriete nummers te leren spelen tijdens de les!

Thijs Stoffelen (basgitaardocent)

GRATIS PROEFLES

Als uw kind basgitaar wil leren spelen dan is goede basgitaarles heel belangrijk. Wij bieden de mogelijkheid om eerst een gratis proefles bij ons te volgen. Tijdens deze proefles kan uw zoon of dochter kennismaken met basgitaardocent Thijs en ervaren hoe het is om basgitaarles te volgen. Een proefles is niet zoals een auditie, het is niet nodig om nerveus of gespannen te zijn. Mocht uw kind al iets kunnen laten horen dan is dat mogelijk, als dit nog niet het geval is dan is dat geen probleem. De proefles is het begin van een muzikaal avontuur en wij vinden het fantastisch om jonge mensen hierbij op weg te helpen.

Klik hier om een gratis proefles aan te vragen!

LOCATIE EN LESDAGEN

De basgitaarles in Leidschenveen vindt plaats in De Leidraad. Het adres is Harriet Freezerhof 20, 2492 JC in Den Haag. Wij geven basgitaarlessen van maandag t/m vrijdag tussen 15.30 - 21.00 uur. Vraag naar de mogelijkheden voor een specifieke lesdag en lestijd.

5 TIPS VOOR BEGINNENDE BASGITARISTEN

1. Vind je eigen manier van spelen

Veel basgitaristen vinden het een zonde om te spelen met een plectrum. Aan de andere kant zijn er heel veel bekende bassisten die een plectrum hebben gebruikt of gebruiken. Het ligt er ook aan in welk genre je speelt. Een harde klank is meer geschikt voor genres zoals rock en metal. Een zachte, ronde klank is meer geschikt voor jazz en popmuziek.


2. Werk aan je techniek

Of je nu pop, jazz of hiphop speelt, het is goed om aan je techniek te blijven werken. Een goede manier om aan je techniek te werken is om heel technische stukken te spelen. Denk hierbij aan klassieke stukken, maar ook progressieve metal is een flinke uitdaging. Als je een goede techniek hebt dan zal je merken dat je in je eigen genre ook beter kunt spelen.


3. Experimenteer

Als je beter wilt leren bassen is het goed om te experimenteren. Kijk eens of je met veel verschillende muzikanten samen kunt spelen. Ook als het bijvoorbeeld niet jouw genre is kun je toch kijken of je er iets van kunt leren. Experimenteer met het instrument zelf. Onderzoek welke klanken je kunt maken en ontdek welke klank het beste bij jou past.


4. Improviseer

Net als werken aan je techniek is improviseren ook erg belangrijk. Pak je instrument en probeer eens iets te spelen, iets dat je nog nooit eerder hebt gespeeld. Misschien leen je een paar loopjes van iets dat je ooit hebt gehoord, of vaar je geheel je eigen koers. Het is voor iedereen goed om te improviseren, vooral om nieuwe connecties te leggen in je hersenen.


5. Onderzoek wat werkt voor jou

Normaal gesproken gebruik je twee vingers om te bassen, je middelvinger en je wijsvinger. Probeer nu ook eens om je andere vingers te gebruiken. Misschien werkt het voor jou om je ringvinger en pink ook te gebruiken. Bijvoorbeeld om de hoogste snaar mee te spelen.

START JOUW MUZIKALE AVONTUUR


Laten we samen gaan ontdekken waar jouw muzikale passie ligt. Wij gaan je inspireren en je helpen met het ontwikkelen van jouw talent. Volg een van onze muzieklessen in Ypenburg en Leidschenveen en start jouw muzikale avontuur. Volg nu een gratis proefles!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren